Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для громадських організацій у Львівській податковій провели онлайн-вебінар

опубліковано 24 червня 2021 о 15:42

Сьогодні у Львівській податковій з платниками податків провели тематичний вебінар в онлайн режимі на платформі ZOOM на тему: «Особливості перебування громадських організацій в Реєстрі неприбуткових установ та організацій», за участі фахівців Головного управління ДПС у Львівській області.

Слухачі почули, які документи необхідно подати для включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій, про особливості оподаткування громадських організацій, цільове використання доходів та подання звітності неприбутковими організаціями.

“Станом на 01.06.2021 року в Реєстрі неприбуткових установ та організацій перебуває 15 737 неприбуткових установ, які зареєстровані в ГУ ДПС у Львівській області. Із загальної кількості неприбуткових установ та організацій найбільшу кількість становлять громадські об’єднання (ознака ,,0032”) – 3 873.

Для включення до Реєстру необхідно подати (або надіслати поштою чи засобами електронного зв'язку через Електронний кабінет) до контролюючого органу реєстраційну заяву за формою 1-РН і засвідчені підписом керівника або представника такої організації та скріплені печаткою (за наявності) копії установчих документів неприбуткової організації (крім тих, що оприлюднені на порталі електронних сервісів). За результатами розгляду реєстраційної заяви та документів, протягом трьох робочих днів з дня їх отримання контролюючий орган включає неприбуткову організацію до Реєстру із присвоєнням відповідної ознаки неприбутковості” - розповіла  начальник відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування ГУ ДПС у Львівській області Наталія Чичкевич.

Наголошено, що в Статуті громадської організації чітко повинно бути прописано, що основною метою такої організації є не отримання прибутку, а розподіл одержуваних доходів для досягнення цілей такої організації.

ГУ ДПС у Львівській області дякує усім учасникам заходу та запрошує на чергові вебінари та тренінги. Актуальну інформацію та анонси заходів можна прочитати на субсайті територіальних органів ДПС у Львівській області вебпорталу ДПС України за адресою та соціальних мережах.

 

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:   

https://www.facebook.com/tax.lviv

https://www.facebook.com/TaxUkraine

https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot