Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесено зміни до Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків

опубліковано 13 липня 2021 о 12:20

Мінфін наказом від 08.06.2021 р. №330 (зареєстрований в Мін'юсті від 25.06.2021 р. за №840/36462) затвердив зміни до Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків.

Нагадаємо, що змінами, внесеними Законом №1117,  припинення адміністративного арешту майна платника податків здійснюється у зв’язку зі взяттям контролюючим органом на податковий облік нерезидента на підставі акта перевірки.

Крім того, судова практика, у тому числі сформована на огляді ключових правових позицій Верховного Суду у сфері оподаткування та митної справи від 25.09.2020 р., в частині застосування арешту коштів на рахунках платника податків потребує врегулювання у нормативно-правовому акті.

Саме тому наказом доповнено обставини припинення адміністративного арешту майна, відповідно до яких припинення адміністративного арешту майна платника податків здійснюється у зв’язку зі взяттям контролюючим органом на податковий облік нерезидента на підставі акта перевірки.

Крім того, уточнено, що для застосування арешту коштів на рахунку платника податків податковий орган подає до суду заяву в порядку, передбаченому Кодексом адміністративного судочинства України.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Опубліковано в "Офіційному віснику" від 13.07.2021 №53.