Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декілька слів про те, що потрібно для того, щоб стати суб’єктом електронного документообігу

опубліковано 06 квітня 2021 о 14:09

Нагадую, що суб’єктом електронного документообігу може стати кожний бажаючий. Для цього необхідно отримати електронні ключі. Зробити це безкоштовно можна в приміщенні ГУ ДПС у Львівській області звернувшись за адресою: м. Львів, вул. Стрийська, 35 (Центр обслуговування платників). Також діє пункт обслуговування у м. Дрогобич за адресою: вул. Шевченка, бід. 9, каб. 102. Крім цього, ключі можна отримати і у інших кваліфікованих надавачів електронних послуг.

Ключ ЕЦП дійсний два роки. Якщо строк дії ключа закінчується, за новим не потрібно йти у податкову. Вам потрібно встановити на комп'ютері програму «ІІТ Користувач ЦСК-1».

Ще можна це зробити онлайн. На сайті Кваліфікованого постачальника електронних послуг податкової перейдіть на сторінку повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом.

Додайте ключ, введіть пароль і підтвердить, що підписуєте договір «Про надання електронних довірчих послуг».

Крім того, ЕЦП можна отримати й у банку, якщо він має свій АЦСК. Так, ПриватБанк та інші банки видають своїм клієнтам ключі ЕЦП, якими можна підписувати податкову звітність, документи, використовувати для входу в кабінет платника.