Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для платників ПДВ

опубліковано 16 липня 2021 о 12:01

Головне управління ДПС у Львівській області нагадує про норми Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165.

Зокрема, платник ПДВ при зупиненні реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Реєстрі, може надати до контролюючого органу таблицю даних платника податку. Комісія регіонального рівня розглядає Таблицю з поясненнями протягом п’яти робочих днів після її отримання та приймає рішення про врахування або неврахування Таблиці. Повідомлення про прийняте рішення надсилається платнику податку.

Одним із способів надсилання є використання сервісу «Електронний кабінет». При цьому документ, надісланий контролюючим органом в електронний кабінет, вважається врученим платнику податків. Датою вручення платнику податків документа є дата, зазначена у квитанції про доставку у текстовому форматі, що відправляється з електронного кабінету автоматично та свідчить про дату та час доставки документа платнику податків.

У разі якщо доставка документа відбулася після 18 години, датою вручення документа платнику податків вважається наступний робочий день. Якщо доставка відбулася у вихідний чи святковий день, датою вручення документа платнику податків вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем (пункт 42.4 статті 42 Податкового кодексу України).

Якщо платник ПДВ не отримав рішення про врахування або неврахування Таблиці в порядку, передбаченому ст. 42 Податкового кодексу України протягом п’яти робочих днів після її отримання контролюючим органом, рекомендуємо повторно подати таку Таблицю.