Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Які строки для подання спеціальної декларації

опубліковано 28 липня 2021 о 09:27

Головне управління ДПС у Львівській області інформує, що 15 червня 2021 року Верховна Рада прийняла довгоочікуваний Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету" (далі - Закон), спрямований на легалізацію і детінізацію доходів і майна фізичних осіб, прихованих від оподаткування.

Cтрок для подання спеціальної декларації щодо «амністованих» доходів складає один рік — з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року.

Так, у період з 1 липня 2021 року по 1 липня 2022 року фізичним особам пропонується легалізувати свої доходи та майно, набуті до 1 січня 2021 року, за які з будь-яких причин податки не були сплачені раніше, шляхом подання одноразової добровільної декларації та сплати спеціального збору.

При чому, ставка збору з одноразового добровільного декларування є суттєво нижчою від «звичайної» ставки податку на доходи фізичних осіб у розмірі 18% та, крім того, 1,5% військового збору.

Громадянам, які сплатили спеціальний збір з одноразового добровільного декларування, гарантується звільнення від адміністративної та кримінальної відповідальності за правопорушення, пов'язані з несплатою податків.