Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці обговорили питання податкової амністії з представником ЄБА

опубліковано 10 серпня 2021 о 15:36

Сьогодні в ГУ ДПС у Львівській області відбулася зустріч з керівником Західно-Українського офісу Європейської Бізнес Асоціації Мар’яною Луцишин, на якій обговорено основні аспекти законодавства про податкову амністію активів громадян.

Добровільне декларування — це можливість для громадянина вивести з «тіні» свої кошти та інші активи, отримані з ухиленням від оподаткування, заплатити державі 5% і далі використовувати без обмежень ці активи на будь-які цілі. Держава не питатиме, де цей капітал отримано, й звільнить від відповідальності за ухилення від оподаткування.

В разі вчинення інших злочинів, окрім ухилення від сплати податків,  пов'язаних з нажитими активами, громадяни не будуть звільнені від відповідальності.

В якості моделі прийнятого закону законодавці використовували досвід Індонезії та Аргентини, адаптувавши його до українських реалій.

Податкова амністія — не ревізія, не інвентаризація всього майна  громадян, і не той механізм, який дозволяє щось у когось відібрати. Амністія — це можливість отримати документ від держави, що людина має певну суму грошей, або певний актив, який є абсолютно легальним.