Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Впровадження стратегії управління людськими ресурсами в ГУ ДПС У Львівській області

опубліковано 11 серпня 2021 о 13:40

Так склалося, що поширеним стереотипом про кадрову службу є лише оформлення трудових відносин між працедавцем та працівником.

Насправді виклики часу вимагають змінювати вектор діяльності, вдосконалюватися для отримання оптимального балансу процесів оновлення, збереження та розвитку кількісного та якісного складу персоналу Державної податкової служби.

В умовах реформування Державної податкової служби, як єдиної юридичної особи, процес координації управління людськими ресурсами в Головному управлінні  ДПС у Львівській області здійснює управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу, яке очолює Остапишин Зоряна Володимирівна. Це й адаптація новоприйнятих працівників, система оцінювання результатів службової діяльності, розвиток та професійне навчання, залучення молодих спеціалістів, формування позитивного бренду Державної податкової служби як роботодавця.

Так, в рамках забезпечення роботи системи оцінки ефективності працівників ДПС протягом 2021 року управлінням кадрового забезпечення та розвитку персоналу вжито комплекс заходів із планування та організації процесу визначення завдань і ключових показників результативності, ефективності та якості службової діяльності державних службовців, складання індивідуальних програми підвищення рівня професійної компетентності державного службовця.

Відслідковувати прогрес у виконанні завдань та досягненні ключових показників та планувати професійний розвиток державних службовців ГУ ДПС Львівській у області допомагають розроблені працівниками управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу системи моніторингу виконання завдань і ключових показників та моніторингу виконання індивідуальних програм підвищення рівня професійної компетентності, відповідно.

Роз’яснювальна робота управління спонукає державних службовців підвищувати свою кваліфікацію, в тому числі поза Планом підвищення кваліфікації посадових осіб ГУ ДПС у Львівській області. Так у 2021 році 1064 державних службовців самостійно підвищили професійну компетентність за загальними та спеціальними короткостроковими програмами, розміщеними на Порталі управління знаннями НАДС та шляхом самоосвіти на освітніх е-платформах.

Проводиться робота із впровадження Процедур внутрішнього навчання державних службовців, створення внутрішнього Ком᾿юніті, системи нематеріальної мотивації персоналу.

Працівники управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу ГУ ДПС у Львівській області входять до складу робочої групи Державної податкової служби України з координації та організації роботи з питань виконання Плану заходів щодо реалізації Програми управління людськими ресурсами ДПС на 2020-2023 роки.