Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Агенти змін та адаптація новопризначених працівників

опубліковано 12 серпня 2021 о 14:32

За спостереженнями HR - спеціалістів новоприйняті працівники з найбільшою ймовірністю приймають рішення про те, чи залишитися у компанії, у перші 3 дні роботи на новому місці.

Полегшити перші кроки новачкам, викликати у них відчуття задоволення від роботи, зменшити тривожність та невпевненість, сформувати й укріпити доброзичливе ставлення покликана Програма адаптації новопризначених працівників органів Державної податкової служби, затверджена 17 березня 2021 року.

За кожним новачком закріплюється наставник – досвідчений та висококваліфікований працівник, а процес адаптації включає такі етапи: введення; пристосування; включення. Служба управління персоналом наприкінці адаптаційного періоду проводить співбесіду з новопризначеним та його безпосереднім керівником для оцінки успішності проходження адаптації.

Першими провідниками змін в процесах наставництва в ГУ ДПС у Львівській області стали заступник начальника управління – начальник відділу перевірок у сфері послуг управління податкового аудиту Рущишин Олег, заступник начальника вiддiлу організації документування і роботи з документами організаційно-розпорядчого управління Комарницька Ольга, заступник начальника Самбірського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Петрівський Ігор.

Сьогодні, підбивши перші підсумки, проаналізувавши виявлені складнощі, які виникають в період адаптації, та отримавши зворотній зв'язок від вчорашніх «новачків» можна стверджувати про успішність впровадження процесу адаптації в Головному управлінні ДПС у Львівській області.

Як розповів Андрунишин Олег - головний державний ревізор-інспектор відділу трансфертного ціноутворення управління податкового аудиту: «Одним з найважливіших критеріїв для вибору місця роботи для мене був колектив, де я не тільки буду зобов’язаний виконувати поставлені завдання, але й отримуватиму «зворотній зв'язок», матиму можливість порадитися з колегами, відчуватиму їхню підтримку, комфортно почуватимуся у спілкуванні із колегами. Інтегруватися у діяльність підрозділу та Головного управління ДПС у Львівській області мені допоміг наставник Олег Рущишин, який організував мій перший робочий день так, що я одразу відчув підтримку, дружнє ставлення колективу. Він розповів про місії та цілі Державної податкової служби, ключові функції структурних підрозділів Головного управління ДПС у Львівській області. Я отримав індивідуальний план адаптації та роз’яснення про свої безпосередні посадові обов’язки. Час процесу адаптації укріпив моє бажання працювати у Державній податковій службі, яку однозначно буду рекомендувати, як працедавця, своїм знайомим».

Вітаємо в колективі новоприйнятих працівників та дякуємо нашим агентам змін – наставникам!

Управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу.