Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи потрібно щоденно друкувати на РРО фіскальні звітні чеки та зберігати їх?

опубліковано 17 серпня 2021 о 09:09

Головне управління ДПС у Львівській області звертає увагу підприємців платників єдиного податку які переходять на загальну систему оподаткування

Враховуючи, що більшість (спрощенців) не ведуть податковий облік, та не зберігають первинні документи, тому у разі переведення платника єдиного податку на загальну систему оподаткування відсутня можливість зменшення оподаткованого доходу на суму документально підтверджених витрат, які пов’язані з отриманням доходу. Внаслідок цього за результатами перевірок донараховуються значні суми по податках та зборах.

Разом з тим звертаємо увагу, що для цілей оподаткування платники зобов’язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов’язаних з визначенням об’єктів оподаткування, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

Тому, рекомендуємо фізичним особам – підприємцям, які застосовують спрощену систему оподаткування, зберігати первинні документи та вести облік доходів і витрат.