Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закон про одноразове добровільне декларування обговорили під час засідання правління Громадської ради

опубліковано 18 серпня 2021 о 10:09

Під час чергового засідання правління Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Львівській області в основному мова йшла про одноразове добровільне декларування активів фізичних осіб яке розпочинається з вересня цього року.

Голова комісії з питань податкової політики і аналізу законопроєктів Громадської ради Олександр Блотнер роз’яснив основні положення закону, зокрема, які активи підлягають декларуванню, як визначити базу для нарахування одноразового збору для обʼєктів декларування, можливості застосування альтернативних ставок збору, яка інформація зазначається в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації тощо.

В свою чергу, голова комісії по роботі з інститутами громадянського суспільства та інформаційної політики Громадської ради Андрій Дячишин зупинився на питаннях щодо гарантій, які отримує особа, що добровільно задекларує і сплатить збір, хто може декларувати, а хто не може бути декларантом та ін.

В ході жвавого діалогу учасники засідання обговорили проблемні питання щодо імплементації закону та вирішили надіслати листа в ДПС України про надання роз’яснень щодо окремих питань.

Обговорено лист – звернення щодо надходжень до бюджету за І півріччя 2021 року в розрізі ОТГ Львівської області.

Серед іншого, члени правління визначили кандидатури активних членів Громадської ради для вручення їм подяк з нагоди 30-річчя Незалежності України.