Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практичні аспекти підвищення професійної компетенції вперше призначених на посаду державної служби

опубліковано 01 вересня 2021 о 14:49

З метою забезпечення ефективної та результативної діяльності вперше призначених на посаду державної служби працівників, підвищення рівня професійної компетентності таких державних службовців 30 серпня 2021 року у приміщенні Головного управління ДПС у Львівській області працівниками управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу було проведено навчання за напрямом__«Практичні аспекти підвищення професійної компетенції вперше призначених на посаду державної служби».

Під час навчального заходу працівники кадрової служби наголосили на вимоги п.6. ст. 48 Розділу V Закону України «Про державну службу» від 10_грудня 2015 року № 889-VIII (із змінами) та п.1. ст. 14 Положення про систему професійного навчання державних службовців, затвердженого постановою КМУ від 06.02.2019 №106 щодо обов’язку вперше призначених на посаду державної служби протягом року пройти навчання за професійною (сертифікатною) програмою підвищення кваліфікації.

Слухачі дізнались про Портал управління знаннями, який є освітньою платформою у сфері професійного навчання державних службовців.

Працівники управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу окремо зупинились на курсі для вперше призначених державних службовців, який створено Українською школою урядування за підтримки Національного агентства України з питань державної служби «Державним службовцям про державну службу» метою якого є сприяння інтенсивній інтеграції вперше призначеного державного службовця у сферу професійної діяльності.

З метою виконання вимог п.8.5. наказу ДПС від 30.09.2020 № 539 «Про затвердження Плану заходів щодо реалізації Програми управління людськими ресурсами Державної податкової служби України на 2020-2023 роки» вперше призначені державні службовці були ознайомлені з переліком освітніх е – платформ для самостійного онлайн навчання.

Навчальний захід проводився із використанням комп’ютерної техніки, завдяки чому слухачі набули практичних навиків реєстрації на різноманітні програми підвищення кваліфікації для подальшого розвитку професійних та особистісних компетентностей державних службовців.