Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ігор Комендат: «На третину зросли надходження до Зведеного бюджету за 8 місяців цього року»

опубліковано 03 вересня 2021 о 14:35

Сьогодні начальник ГУ ДПС у Львівській області Ігор Комендат зробив публічний звіт про роботу податкової служби Львівщини за 8 місяців цього року.

На заході були присутні представники суб’єктів господарювання, що сплачують найбільші суми податків до державного  та місцевих бюджетів, громадських організацій,  Громадської ради при ГУ ДПС у області, журналісти.

«За 8 місяців 2021 року у порівнянні з відповідним періодом 2020 року надходження до бюджетів усіх рівнів Львівщини зросли на 34 відсотка з 17,5 млрд. грн. до 23,4 млрд. грн.

Щодо структури надходжень до державного бюджету, податок на додану вартість становить 40 відсотків усіх надходжень, 23% - податок на доходи фізичних осіб, 13% - рентні платежі за видобування нафти та газу та податок на прибуток – 15%.

Приріст фактичних надходжень у січні-серпні 2021 року в порівнянні з січнем-серпнем 2020 року:

  • по податку на прибуток – на 51% або на 571 млн. грн.;

  • по податку на додану вартість – на 33% або на 1127 млн. грн.;

  • по податку на доходи з фізичних осіб – на 25% або на 587 млн. грн.

Щодо структури надходжень до місцевих бюджетів Львівщини, податок на доходи фізичних осіб становить 65% усіх надходжень, 17% – єдиний податок, майже 9,8% – майнові податки, акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами – 2,6% та податок на прибуток – 2,6%»,- зазначив Ігор Комендат.

Він подякував платникам податків за їх значний внесок у наповнення бюджетів, а отже у розвиток країни та місцевих громад.