Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча поїздка Ігоря Лазорко, заступника начальника Головного управління ДПС у Львівській області в Жидачівську ДПІ

опубліковано 13 вересня 2021 о 09:13

Основні напрямки в роботі щодо зменшення податкового боргу й запобігання його виникнення у платників податків та інші актуальні питання податкового законодавства обговорили під час засідання «круглого столу» під головуванням заступника начальника Головного управління ДПС у Львівській області Ігоря Лазорка за участю начальника Жидачівської державної податкової інспекції Володимира Гребіня з головою Жидачівської територіальної громади Володимиром Левком, головою Журавненської територіальної громади Василем Вітром та начальником відділу доходів управління фінансів виконавчого комітету Жодорівської МР Олегом Шіцом.

В ході заходу акцентовано увагу на основних напрямках роботи щодо ефективної співпраці органів місцевого самоврядування з органами ДПС, розглянуто питання щодо організації проведення заходів з погашення боргів по податках, зборах і ЄСВ, спрямованих на формування бази оподаткування, відпрацювання всіх наявних резервів та забезпечення додаткових надходжень до місцевого бюджету громад. Актуальними також залишаються, як для податківців так і для органів самоврядування, завдання, скеровані на легалізацію трудових відносин, а також належну сплату роботодавцями податку з доходів фізичних осіб, більша частина якого й поповнює місцеві бюджети. Окрім того, офіційне працевлаштування дає гарантії громадянам на їх соціальний захист.Основна ставка податку складатиме всього 5 відсотків. Таким чином зазначені активи будуть легалізовані громадянами, а державі будуть повернуті кошти у вигляді податку. На завершення Ігор Лазорко наголосив присутнім про надану можливість добровільно задекларувати активи, з яких свого часу не були сплачені податки, розповів про переваги використання електронних сервісів ДПС, які за рахунок використання сучасних інформаційних технологій забезпечують дистанційне спілкування з податковою та значно спрощують отримання адміністративних послуг, довідок, подання звітності. Також за допомогою сервісу «InfoTAX», сторінок в соціальних мережах Facebook, Telegram-канал платники податків можуть першими отримувати анонси та роз’яснення фахівців, новини податкової та іншу корисну інформацію.

      Підбиваючи підсумки, учасники зустрічі дійшли згоди, що лише ефективна спільна діяльність органів ДПС та місцевого самоврядування дає можливості вирішення проблемних питань та забезпечення збільшення надходжень до місцевих бюджетів.