Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Львівській податковій відбувся онлайн-вебінар для платників

опубліковано 14 вересня 2021 о 14:32

Сьогодні у Львівській податковій відбувся онлайн-вебінар для платників податків з використанням комунікаційного програмного забезпечення (ZOOM) на тему: «Можливості та переваги користування сервісами ДПС України» за участі фахівців управління електронних сервісів  ГУ ДПС у Львівській області.

Про можливості приватної частини електронного кабінету, як залежно від типу платника (юридичної чи фізичної особи – СПД, громадянина, посадової особи державного органу тощо) надається доступ до електронних сервісів, зокрема, таких як перегляд облікових даних платника; подання звітності в електронному вигляді до органів ДПС, пенсійного фонду та статистики; перегляд та друк раніше поданої звітності; перегляд вхідних/вихідних документів; листування з органами ДПС; подання заяв, запитів для отримання інформації; інформація про стан розрахунків з бюджетом; отримання витягів щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС; інших електронних сервісів та корисної інформації розповіла заступник начальника відділу організації роботи ЦОП та надання адміністративних послуг, електронних сервісів та електронного документообігу управління електронних сервісів – Вікторія Шихова.

Наголошено, що для зручності користувачів в Електронному кабінеті реалізовано нові можливості. Так, платники мають змогу: подати повідомлення про використання Є-рахунку та отримати квитанції про включення платника до Реєстру платників, які використовують Є-рахунок ; отримати доступ до реєстру платників, які використовують Є-рахунок; використовувати платіжні системи ГЕРЦ та Свіфт Гарант (крім існуючих); отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, засвідчених КЕП ДПС тощо. Також розміщено актуальні інструкції про використання можливостей Е-кабінету.

З 1 вересня 2021 року громадяни України мають право задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, та таким чином легалізувати їх. Ця можливість надана нормами закону про проведення одноразового добровільного декларування. Платники почули, як скориставшись приватною частиною Електронного кабінету, можна подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію  та детально продемонстровано на слайдах кроки її заповнення.

“Зростає популярність електронного сервісу  InfoTAX, який  надає платникам податків можливість через месенджери Telegram та Viber отримувати актуальну та необхідну інформацію”, - наголосив старший державний інспектор Львівського відділу електронних сервісів управління електронних сервісів ГУ ДПС у Львівській області Роман Шоробура. Сервіс актуальний для громадян та платників незалежно від обраної системи оподаткування чи їх організаційно-правової форми. 

ГУ ДПС у Львівській області дякує усім учасникам заходу та запрошує платників податків на чергові онлайн-вебінари та тренінги.