Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як юридичній особі-спрощенцю отримати витяг з реєстру платників єдиного податку

опубліковано 17 вересня 2021 о 09:02

Головне управління ДПС у Львівській області нагадує, що юридична особа-платник єдиного податку (далі – ЄП) третьої або четвертої групи може надіслати через Електронний кабінет запит про отримання витягу з реєстру платників ЄП.

Це юридична особа – платник єдиного податку третьої групи може зробити за допомогою режиму «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету, де є можливість створити, підписати та надіслати до відповідного органу ДПС «Запит про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку» за формою J1302101.

При формуванні зазначеного запиту з обраним способом отримання витягу «в електронному вигляді» платник податків отримує в електронній формі «Витяг з реєстру єдиного податку» (форма J140210) у вкладці «Вхідні» режиму «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету. При цьому роздрукований електронний витяг в паперовому вигляді не вважається оригіналом, оскільки електронний документ, не засвідчений кваліфікованою електронною печаткою ДПС не є аналогом документа, виданого контролюючим органом у паперовій формі.

Платник єдиного податку четвертої групи (юридична особа) має можливість за допомогою режиму «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету направити до органу ДПС за місцем податкового обліку разом із супровідним листом запит за встановленою формою у форматі pdf (обмеження 2 МБ) та отримати витяг безпосередньо у контролюючому органі за місцем податкового обліку.