Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації через Електронний кабінет на онлайн-тренінгу

опубліковано 16 вересня 2021 о 08:54

Нещодавно у Львівській податковій відбувся онлайн-тренінг для платників податків з використанням комунікаційного програмного забезпечення (ZOOM) на тему: «Про окремі питання добровільного декларування активів громадян» за участі фахівців  ГУ ДПС у Львівській області.

З 1 вересня 2021 року громадяни України мають право задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, та таким чином легалізувати їх. Ця можливість надана нормами закону про проведення одноразового добровільного декларування. Платники почули, як скориставшись приватною частиною Електронного кабінету можна подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію  та детально продемонстровано на слайдах кроки її заповнення.

Крім цього, платники почули про можливості приватної частини електронного кабінету, як залежно від типу платника (юридичної чи фізичної особи – СПД, громадянина, посадової особи державного органу тощо) надається доступ до електронних сервісів, а також про нові можливості такі, як зокрема, подання повідомлення про використання Є-рахунку та отримання квитанції про включення платника до Реєстру платників, які використовують Є-рахунок; отримання доступу до реєстру платників, які використовують Є-рахунок; отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, засвідчених КЕП ДПС тощо.