Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Причини блокування податкових накладних

опубліковано 27 жовтня 2021 о 09:02

ГУ ДПС у Львівській області зазначає, що основними причинами блокування податкових накладних є:

1) Відсутність товару(послуги), зазначеного в ПН, у Таблиці даних платника ПДВ як товару(послуги), що на постійній основі постачається, та обсяг постачання товару(послуги), дорівнює або перевищує величину залишку, що визначається як різниця між обсягом придбання на митній території України такого товару(послуги) (крім обсягу придбання товарів/послуг за операціями, які звільнені від оподаткування та підлягають оподаткуванню за нульовою ставкою) та/або ввезення на митну територію України такого товару, зазначеного з 1 січня 2017 р. в отриманих ПН/РК, зареєстрованих у Реєстрі, і митних деклараціях, збільшеного у 1,5 рази, та обсягом постачання відповідного товару(послуги), зазначеного в ПН/РК, зареєстрованих з 1 січня 2017 р. у Реєстрі, і переважання в такому залишку (більше 50 відсотків) груп товарів (продукції), визначених ДПС та затверджених відповідним наказом, оприлюдненим на офіційному веб-сайті ДПС.

2) Перебування суб’єкта господарювання в переліку платників податку, що відповідають критеріям ризиковості, затверджених постановою КМУ від 11.12.2019 № 1165.

Одночасно зазначаємо, що за січень-вересень 2021 року суб’єктами господарської діяльності, що перебувають на обліку у ГУ ДПС у Львівській області, подано на реєстрацію в електронній системі 10 941 521 податкових накладних/розрахунків коригування на загальну суму 355 677 791 тис.грн., в тому числі ПДВ 52 785 298 тис.грн.