Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про окремі питання добровільного декларування активів громадян та оподаткування доходів громадян на онлайн-вебінарі у Львівській податковій

опубліковано 08 жовтня 2021 о 15:57

Нещодавно у Львівській податковій з платниками податків провели вебінар в онлайн режимі на платформі ZOOM на тему: «Про окремі питання добровільного декларування активів громадян та оподаткування доходів громадян», за участі фахівців управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Львівській області.

Слухачам наголошено про декларування доходів громадян з 1 вересня поточного року, які мають право задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, та таким чином легалізувати їх. Ця можливість надана нормами закону про проведення одноразового добровільного декларування. Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та за кордоном. Декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через Електронний кабінет. До подання одноразової декларації платник має розмістити кошти в національній або іноземній валютах на спеціальному рахунку, що може бути відкритий в банках України.

Учасники заходу мали змогу почути про зміни до Податкового кодексу України щодо податку на доходи фізичних осіб. Крім цього, платникам нагадали, що вони можуть до кінця поточного року скористатись правом на податкову знижку. Для тих, хто не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься. Норми передбачені п. п. 166.4.3 п. 166.4 ст. 166 Податкового кодексу України.