Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Львівщини поповнились з початку року майже на 11 млн грн туристичним збором з юридичних осіб

опубліковано 15 листопада 2021 о 08:13

Львівська область є найбільшим туристично-відпочинковим та курортним регіоном Західної України. Це край природних багатств, високої духовної культури та давніх історичних традицій. Зі своєю історико-культурною спадщиною та багатством рекреаційних ресурсів Львівщина входить до п'ятірки найпривабливіших туристичних територій України.

Львівщина є однією з тих областей, де перспективи туристично-рекреаційної індустрії є одними з найкращих в Україні. Цьому сприяють: наявність природних та рекреаційних ресурсів; визначні історичні та культурні пам’ятки; наявність організацій, які сприяють розвитку туризму; велика санаторна-курортна база.

Туристичний збір належить до місцевих зборів, кошти від якого зараховуються до місцевих бюджетів.

Ставка туристичного збору за внутрішнього туриста не перевищує на сьогодні 30 грн за добу (до 0,5 відс МЗП), а для  в’їзного туризму (іноземців) ставка збору збільшується у 10 разів і може сягати до 300 грн (5 відс від МЗП).

Протягом січня – жовтня 2021 року по туристичному збору з юридичних осіб до місцевих бюджетів Львівської області надійшло 10,6 млн грн, що складає  173,4 відс індикативу (6,1 млн гривень). Надходження збільшилися на  4,6 млн грн порівняючи з січнем – жовтнем 2020 року (5,8 млн гривень).

Протягом жовтня поточного року до місцевих бюджетів Львівської області надійшло майже 2 млн грн туристичного збору з юридичних осіб, що складає  359,8 відс індикативу (0,6 млн гривнь), це на 1,6 млн грн більше ніж у жовтні 2020 року (0,2 млн гривень).