Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Погашення боргів повторно зареєстрованою ФОП за період першої реєстрації

опубліковано 24 листопада 2021 о 08:31

Головне управління ДПС у Львівській області інформує, що фізична особа-підприємець стає на облік у податковій за основним місцем обліку у день надходження відомостей про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця. Взяття на облік здійснюється датою внесення даних до Реєстру самозайнятих осіб за номером, який відповідає порядковому номеру реєстрації відповідного повідомлення державного реєстратора в журналі за формою № 7-ОПП (п. 6.4 розд. VI Порядку обліку платників податків і зборів, який затверджено наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 за № 1588).

Тобто незалежно від того, що процедура зняття з обліку фізичної особи-підприємця в контролюючих органах не завершена, але протягом року такий платник вдруге зареєструвався у державного реєстратора, то взяття його на облік здійснюється контролюючими органами за основним місцем обліку у день отримання відомостей з ЄДР щодо фізичної особи-підприємця.

При цьому взяття на облік фізичної особи-підприємця, яка протягом року вдруге зареєструвалася у держреєстратора, але у контролюючих органах ще не була знята з обліку, не припиняє її зобов’язань по забезпеченню остаточних розрахунків з податків від провадження підприємницької діяльності за її першою реєстрацією.

Підписуйтесь – вам буде  цікаво:

Іnstagram – ГУ ДПС у Львівській області (tax_service_lviv)

Telegram – ДПС у Львівській області (https://t.me/tax_service_Lviv)

Facebook: https://www.facebook.com/tax.lviv

YouTube – ДПС у Львівській області

(https://www.youtube.com/channel/ ДПС у Львівській області )

Cубсайт Територіальних органів ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/