Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підстави внесення зміни до облікових даних платника податків

опубліковано 25 листопада 2021 о 09:35

Головне управління ДПС у Львівській області нагадує платникам про підстави для внесення змін до облікових даних платників податків. Такими є:

- інформація органів державної реєстрації; 

- документально підтверджена інформація, що надається платниками податків.

Звертаємо увагу, що у разі виникнення змін у даних або внесення змін до документів, що подаються для взяття на облік, крім змін, які вносяться до ЄДР, та змін, про які платник податків повідомив за основним місцем обліку, платник податків зобов’язаний протягом 10 календарних днів з дня внесення змін до зазначених документів подати до контролюючого органу уточнені документи в такому самому порядку, як і при взятті на облік.

Додаткові реєстраційні заяви за формами №1-ОПП (для юридичних осіб та відокремлених підрозділів), №5-ОПП (для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність) подаються з позначкою «Зміни» або заява нерезидента (для іноземної юридичної компанії, організації або її відокремленого підрозділу) за формою №1-ОПН – з позначкою «Перереєстрація/зміни».

При перейменуванні назви міста, вулиці тощо, платники податків відомості про яких:

-  включаються до ЄДР, повідомляють про зміну зазначених даних до ЄДР та не подають заяви за ф. №1-ОПП та ф. №5-ОПП до контролюючих органів за місцезнаходженням/місцем проживання;

-  не включаються до ЄДР, повинні подати заяву за ф. №1-ОПП або за ф. №5-ОПП з інформацією про такі зміни до контролюючого органу за місцезнаходженням/місцем проживання.