Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За забруднення довкілля львівські суб’єкти господарювання сплатили до бюджетів понад 131 млн грн екологічного податку

опубліковано 08 грудня 2021 о 11:09

З початку року платники екологічного податку збільшили надходження до бюджетів на понад 17 млн гривень. Про це повідомила заступник начальника ГУ ДПС у Львівській області Галина Романишин.

Так, зокрема, до державного бюджету суб’єкти господарювання Львівщини протягом  січня-листопада 2021 року сплатили понад 76 млн грн, що на 9 млн грн, або на понад 13 відс більше ніж у минулому році.

до місцевих бюджетів з початку  року надійшло майже 55 млн грн, що більше майже на 7,6 млн грн, або на 16 відс ніж  торік.

Екоподаток – це обов’язковий платіж, що сплачується з фактичних обсягів різних викидів, скидів, розміщення відходів у довкіллі.  

Не є платниками податку за викиди двоокису вуглецю суб’єкти, якими здійснюються такі викиди в обсязі не більше 500 тонн за рік. У разі якщо річний обсяг викидів двоокису вуглецю перевищує 500 тонн за рік, суб’єкти зобов’язані зареєструватися платниками екоподатку у податковому (звітному) періоді, в якому відбулося таке перевищення. Таким платникам необхідно скласти та подати податкову звітність, нарахувати та сплатити податок за податковий (звітний) період, у якому відбулося таке перевищення, у порядку, передбаченому ПКУ.