Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За правильність заповнення реквізитів в платіжних документах несе відповідальність платник податків

опубліковано 21 грудня 2021 о 10:31

Головне управління ДПС у Львівській області повідомляє, що під час сплати податкових зобов’язань до бюджету необхідно чітко дотримуватись вимог наказу Мінфіну України від 24.07.2015 № 666 (зі змінами) «Про затвердження Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та/або єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на не бюджетні рахунки, а також на єдиний рахунок».

За правильність заповнення реквізитів в платіжних документах несе відповідальність  саме платник податків, а не банківська установа, тому слід бути уважними. Неправильне заповнення платіжного документа призводить до несвоєчасного зарахування платежів до бюджету.

Звертаємо увагу, що у разі сплати податкового боргу або заборгованості з єдиного внеску, під час заповнення банківських розрахункових документів у реквізитах у полі «Призначення платежу», платники податків мають зазначати код виду сплати «140» - надходження до бюджету у рахунок погашення податкового боргу/недоїмки.

Про наявність чи відсутність податкового боргу можна дізнатись скориставшись власним Електронним кабінетом в меню «Стан розрахунків з бюджетом» розділу «Допомога». Вхід до кабінету здійснюється за адресою https://cabinet.tax.gov.ua.