Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Застосування РРО/ПРРО при здійсненні окремих операцій

опубліковано 14 січня 2022 о 11:51

Головне управління ДПС у Львівській області нагадує, що з 01.01.2022 року застосування РРО та/або ПРРО є обов’язковим для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку ІІ-ІV групи при продажу товарів, робіт, послуг, у разі здійснення ними розрахункових операцій.

Звертаємо увагу, що нормами Цивільного кодексу України визначено, що за відсутності обов’язку продавця доставити товар або передати товар у його місцезнаходження, обов’язок продавця вважається виконаним у момент здачі товару перевізникові або організації зв’язку для доставки покупцеві.

Тож, якщо споживач замовив товар в Інтернет – магазині, та не здійснював передоплату за замовлений товар, а доставка товару здійснюється службою доставки, то у такому випадку РРО та/або ПРРО застосовується службою доставки безпосередньо при отриманні нею коштів, як оплати за товар. Щодо обов’язку продавця в такій ситуації, то він зобов’язаний вкласти у посилку видаткову накладну або інший супровідний документ, який буде свідчити про походження товару.

Також, РРО/ПРРО може не застосовуватись продавцем за умови оплати товарів покупцем виключно на розрахунковий рахунок, відкритий в установі банку.