Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання Декларації про майновий стан і доходи у 2022 році

опубліковано 14 січня 2022 о 15:52

Наказом Міністерства фінансів України від 17.12.2020 № 783 ,,Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859’’ (далі – Наказ 783), внесено зміни до форми Податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року N 859 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 25 квітня 2019 року N 177), зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 26 жовтня 2015 року за N 1298/27743 та до Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.

Декларації подаються за звітний (податковий) період, що дорівнює:

1) календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб - до 01 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розділом IV ПКУ;

2) календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб - підприємців - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року;

3) календарному місяцю - протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, або, в якому подано заяву про ліквідацію у разі припинення незалежної професійної діяльності, або, в якому подано заяву про зняття з обліку платника єдиного внеску у разі виходу зі складу членів фермерського господарства;

4) календарному місяцю - з 01 числа місяця узгодження збільшення або зменшення зобов'язання з єдиного внеску за результатами проведеної документальної перевірки або місяця подання декларації для призначення пенсії або місяця подання декларації, в якому закінчився строк дії договору про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування;

5) календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб, які заявляють право на податкову знижку, - до 31 грудня року, наступного за звітним.

Форма Декларації про майновий стан і доходи, затверджена Наказом № 783, складається з восьми розділів та семи додатків (Додаток Ф1; Додаток Ф2; Додаток Ф3; Додаток КІК; Додаток ЄСВ 1; Додаток ЄСВ 2; Додаток ЄСВ 3), що містять розрахунки окремих видів доходів (витрат) та сум нарахованого єдиного внеску.

Фізичні особи – підприємці, які здійснюють господарську діяльність на спрощеній системі оподаткування, перша та друга група, подають річну Податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи - підприємця та Додаток 1 (Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску) до 01.03.2022 року протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року, відповідно до п.п. 49.18.3 п. 49.18. ст. 49 ПКУ.

Фізичні особи – підприємці, які здійснюють господарську діяльність на спрощеній системі оподаткування, третьої групи подають Податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи - підприємця та Додаток 1 (Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску) до 09.02.2022 року протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя), відповідно до п.п. 49.18.2. п. 49.18. ст 49 ПКУ.

Фізичні особи - підприємці, які провадять діяльність виключно в межах фермерського господарства, зареєстрованого відповідно до Закону України "Про фермерське господарство", які здійснюють господарську діяльність на спрощеній системі оподаткування, четвертої групи, самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням платника податку та місцем розташування земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченому статтею   46 ПКУ відповідно до п.п.295.9.1. п. 295.1. ст. 295 ПКУ та подають річну Податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи - підприємця та Додаток 1 (Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску).

Детальніше за  посиланням:

Instagram – ГУ ДПС у Львівській області (tax_service_lviv)

Telegram – ДПС у Львівській області (https://t.me/tax_service_Lviv)

Facebook: https://www.facebook.com/tax.lviv

YouTube – ДПС у Львівській області

(https://www.youtube.com/channel/ ДПС у Львівській області )

Cубсайт Територіальних органів ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua