Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Львівській ДПІ відбувся семінар - тренінг

опубліковано 09 лютого 2022 о 09:36

У приміщенні Центру обслуговування платників Львівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області відбувся черговий семінар – тренінг з питань застосування і реєстрації РРО або ПРРО, роботи приватної частини сервісу “Електронний кабінет” за участю фахівців ДПІ.

 Податківці роз'яснили учасникам заходу, що з 01 січня 2022 року застосування РРО платниками єдиного податку другої – четвертої груп стало обов’язковим і всі підприємці, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, які здійснюють розрахунки за товар готівкою або за допомогою платіжних карток зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО, відповідно повинні видавати фіскальні чеки покупцям.

Також працівники ДПІ наголосили на перевагах застосування ПРРО, зазначивши, що безкоштовною є не тільки сама програма, але і її підтримка. Програмне забезпечення можна завантажити з сайту ДПС на смартфон, планшет, комп’ютер чи будь-який інший гаджет, який має операційну систему та підключення до Інтернет.

Крім того, податківці пояснили платникам, які цікавилися, питання щодо отримання податкової знижки для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання. Вони пояснила, що це - документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених ПКУ.

Також, податківці інформували про право громадян України подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію  із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року. При цьому у добровільній декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Інформували суб’єктів господарювання про позитиви, передбачені Законом України від 03.06.2021 № 1525-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам» (далі – Закон № 1525), щодо удосконалення податкового законодавства та дотримання принципу справедливості оподаткування при надані особами-нерезидентами електронних послуг (в основному реклами в мережі Інтернет).

З метою недопущення розповсюдження гострої респіраторної вірусної хвороби CОVID-19, Львівська ДПІ  нагадує про можливість взаємодії з органами податкової служби засобами  сервісу ДПС “Електронний кабінет». 

Так, не відвідуючи податкову та маючи кваліфікований електронний підпис, платники податків можуть подати заяву, надати до контролюючого органу будь — яку звітність.

 Вхід до “Електронного кабінету” здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, або через офіційний вебпортал ДПС.