Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи потрібно змінювати період формування ПК за операціями з придбання товарів/послуг у лютому-травні 2022 року, якщо ПН, складена за операціямиз їх постачання, зареєстрована в ЄРПН 15 липня 2022 року і пізніше?

опубліковано 28 червня 2022 о 10:26

Якщо ПН, складена за операціями з постачання товарів/послуг, що були здійснені улютому-травні 2022 року, і яка підтверджує ПК, сформований на підставі наявних уплатника первинних (розрахункових) документів, зареєстрована в ЄРПН після 15 липня2022 року, при цьому постачальник має можливістьсвоєчасно виконувати податковіобов’язки, покупець втрачає право на формування податкового кредиту за такимиопераціями до дати реєстрації ПН/РК в ЄРПН.

У такому випадку ПК, сформований на підставі первинних (розрахункових) документів, маєбути виключений з декларації звітного періоду, в якому була здійснена операція зпридбання товарів/послуг (лютий-травень 2022 року), шляхом подання уточнюючогорозрахунку до декларації за відповідний звітний період.

У звітному періоді, в якому відбуласяреєстрація таких ПН/РК в ЄРПН, платник податку покупець має право на включення сум податку, зазначених в цих ПН/РК, до складуподаткового кредиту такого звітного (податкового) періоду.