Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відповіді на запитання платників, що звернулись на "гарячу лінію" до Львівської податкової

опубліковано 18 липня 2022 о 12:57

Продовжуємо публікувати відповіді на запитання платників, які звернулися на  "гарячу лінію" до Львівської податкової, зокрема,  питання про надання повідомлення про осіб, яким делеговано право підпису

Нагадуємо, що контролюючий орган повідомляє про осіб, яким делеговано право підпису електронних документів, шляхом направлення в електронному вигляді повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого електронного підпису (далі – Повідомлення): за формою J1391103 (для юридичних осіб) та F1391103 (для фізичних осіб).

Згідно з п. 3 розд. ІІІ Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 01.06.2020 № 261) (далі – Порядок № 557) для надання права підпису електронних документів іншим особам, яким делеговано право підпису, платник (автор) повідомляє про таких осіб контролюючий орган, на обліку в якому перебуває платник (автор), шляхом направлення повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого електронного підпису (далі – Повідомлення) в електронному вигляді за формою згідно з додатком 2 до Порядку №557 (за кодом форми J(F) 1391103).

До Повідомлення вноситься інформація про підписувача (підписувачів), якому (яким) надається право підпису електронних документів. На сформоване Повідомлення першими накладаються кваліфіковані електронні підписи усіх осіб, включених до Повідомлення, у порядку черговості їх внесення до Повідомлення, після них – кваліфікований електронний підпис керівника і останньою – печатка (за наявності) (абзац перший п. 4 розд. ІІІ Порядку №557).