Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо ведення обліку товарних запасів підприємцями

опубліковано 18 липня 2022 о 09:29

Головне управління ДПС у Львівській області нагадує про необхідність ведення обліку товарних запасів фізичними особами – підприємцями відповідно до Порядку, затвердженого наказом Мінфіну України від 03.09.2021 року №496.

Зобов’язані вести облік товарних запасів cуб`єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції та перебувають на загальній системі оподаткування, підприємці-платники єдиного податку, які провадять реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ.

Платник здійснює облік товарних запасів шляхом постійного внесення до форми ведення обліку товарних запасів інформації про надходження та вибуття товарів на підставі первинних документів. При цьому заборонено продаж товарів, на які в місцях продажів таких товарів (господарських об'єктах) відсутні первинні документи і записи у формі обліку про такі первинні документи.