Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання податкової декларації та строк сплати податкових зобов’язань з рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України

опубліковано 27 липня 2022 о 09:20

Порядок справляння рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України регламентується розділом ІХ Податкового кодексу України.

Для рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України визначено базовий податковий (звітний) період, що дорівнює календарному місяцю.

Платник рентної плати протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця, подає до контролюючого органу за місцем податкової реєстрації податкову декларацію з рентної плати із відповідним додатком (форма Податкової декларації з рентної плати затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17 серпня 2015 року № 719).

Сума податкових зобов’язань з рентної плати, визначена у податковій декларації за податковий (звітний) місяць, сплачується платником до бюджету протягом 10 календарних днів після закінчення граничного строку подання такої податкової декларації.

Оскільки граничний термін сплати податкових зобов’язань за червень 2022 року припадає на 01 серпня поточного року, з метою рівномірного податкового навантаження рекомендуємо платникам податків сплатити податкові зобов’язання з рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України, які нараховані за червень 2022 року,  не пізніше 29 липня 2022 року.