Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулося відкрите засідання Громадської ради при ГУ ДПС у Львівській області

опубліковано 05 серпня 2022 о 15:37

В. о. начальника ГУ ДПС у Львівській області Андрій Щербак та його заступник – Тарас Іванишин взяли участь у роботі засідання Громадської ради при ГУ ДПС у Львівській області.

Андрій Щербак подякував платникам податків за внесок у наповнення державного та місцевих бюджетів і наголосив, що збір платежів до державного бюджету за 7 місяців по Львівщині збільшився майже на 40 відсотків.

«За 7 місяців 2022 року Головним управлінням ДПС у Львівській області до загального фонду Державного бюджету України зібрано 12,7 млрд грн податків, зборів, інших обов’язкових платежів. Порівняно з аналогічним періодом минулого року зростання склало 39,2%, або на 3,6 млрд грн більше. Надходження до місцевих бюджетів Львівщини зросли на 32,3 відсотка. За сім місяців цього року вони перевищили 14 млрд грн», - зазначив Андрій Щербак.

Андрій Щербак також поінформував ситуацію щодо відшкодування ПДВ, блокування податкових накладних.

Зокрема, Андрій Щербак наголосив, що проведена робота ГУ ДПС у Львівській області дала позитивний результат по надходженнях ПДВ до бюджету: при зменшенні у січні – липні 2022 року задекларованих платниками податків Львівської області обсягів оподатковуваних операцій, які здійснюються на території України, на 35,9 млрд грн до аналогічного періоду минулого року сплата ПДВ зросла на понад 500 млн грн що спростовує твердження щодо неефективної роботи в цьому напрямі.

Андрій Щербак та Тарас Іванишин надали відповіді на питання учасників  засідання та представників ЗМІ.

На завершення  Андрій Щербак повідомив громадськості, що податкова служба Львівщини працює прозоро і відкрита для платників податків, засобів масової інформації та інститутів громадянського суспільства.

  

В. о. начальника                                                                          Андрій ЩЕРБАК