Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Оновлено форму єдиної звітності з податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску

опубліковано 25 серпня 2022 о 12:42

Головне управління ДПС у Львівській області звертає увагу, що наказом Міністерства фінансів від 04.07.2022 №189 внесено зміни до форми об'єднаного звіту з податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску та Порядку його заповнення. Наказ почав діяти з 9 серпня.

Ці зміни стосуються відображення середнього заробітку працівників, яких було мобілізовано з 24 лютого та які не отримували доходи у вигляді грошового забезпечення. В зв’язку з цим форму розрахунку доповнено новим рядком 1.6 для відображення суми нарахованої заробітної плати за найманих працівників, призваних під час мобілізації на військову службу до Збройних Сил України, які не отримували доходи у вигляді грошового забезпечення.

Зокрема, в рядку 1.6 необхідно зазначати суму нарахованої заробітної плати за найманих працівників, призваних під час мобілізації на військову службу до ЗСУ, які не отримували доходи у вигляді грошового забезпечення у період мобілізації.

Заповнюється цей рядок роботодавцями підприємцями – платниками єдиного податку 2 та 3 груп та юридичними особами - єдинниками 3 групи за найманих працівників, призваних під час мобілізації на військову службу до ЗСУ, які не отримували доходи у вигляді грошового забезпечення.

Крім того, в новому рядку 3.7 необхідно відображати суму єдиного внеску, яка нарахована зазначеними роботодавцями на суми зарплати найманим працівникам, призваних під час мобілізації на військову службу до ЗСУ, які не отримували доходів у вигляді грошового забезпечення.

Також, внесено зміни до додатку 4ДФ, до якого додано рядки для відображення доходів від продажу сільськогосподарської продукції.