Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У центрах обслуговування платників Львівщини за 8 місяців цього року надано понад 180 тисяч адміністративних послуг

опубліковано 08 вересня 2022 о 15:44

Упродовж восьми місяців 2022 року усі центри обслуговування платників на Львівщині працюють в штатному режимі.

За словами начальника  управління податкових сервісів Головного управління ДПС у Львівській області Тетяни Ризванюк з початку року фахівці Центрів обслуговування  платників Головного управління ДПС у Львівській області надали 180413 адміністративнх послуг, з них ‒ 24552 послуги надано  платникам податків з інших областей України.

Найбільш запитуваною послугою є видача картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, яка в структурі наданих адмінпослуг за 8 місяців 2022 року склала 55083.

Вагому частину в структурі наданих адміністративних послуг займає послуга з реєстрації платником єдиного податку. Протягом восьми місяців цього року державними податковими інспекціями ГУ ДПС у Львівській області  зареєстровано 39736 суб’єктів господарювання платником єдиного податку, з них  ̶ 32552 суб’єкти господарювання Львівщини, або 82% від загальної кількості зареєстрованих, та 7184 суб’єкти господарювання інших областей України.

Також видано  35764 витяги з реєстру платників єдиного податку:для платників податків Львівської області - 25761, платникам податків інших областей України  ̶  10003.

За довідками про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, звернулось 7002 платники податків: 5007 ̶ з Львівської області та 1886 – з інших областей. Відмову в отриманні цієї послуги через наявність податкової заборгованості отримали 636 платників.

Крім того, платникам податків надано 18891 послугу, пов’язану з реєстрацією реєстраторів розрахункових операцій, книг обліку розрахункових операцій, розрахункових книжок, з них 14860  ̶  платникам податків Львівської області та 4031 ‒ платникам податків інших областей України

Звертаємо вашу увагу, що ЦОП працюють за принципом оперативного та якісного обслуговування представників бізнесу та громадян. Тут видаються довідки, приймається звітність від суб’єктів господарювання, забезпечується швидкий доступ до інформації.

Для інформаційної підтримки та допомоги платникам податків щодо стану обробки податкової звітності, реєстрації податкових накладних та функціонування електронних сервісів функціонує Контакт-центр ДПС, в який можна звернутися за номером тел. 0 800 501 007 зі стаціонарного телефону безкоштовно. Разом з тим у кожному регіоні України працюють «гарячі лінії», за якими надаються консультації платникам податків.

Також у головних управліннях ДПС діють комунікаційні податкові платформи, які є новим форматом спілкування між представниками бізнесу та податківцями. Податкова служба здійснює всі необхідні заходи для швидкого розгляду та вирішення проблемних питань, які виникають у роботі бізнесу. Електронна адреса комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Львівській області - lv.ikc@tax.gov.ua

Всю необхідну інформацію можна знайти на головній сторінці вебпорталу Державної податкової служби України за посиланням https://tax.gov.ua/.