Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Не вистачає стажу для пенсії ? Укладайте договір про одноразову сплату внеску

опубліковано 15 вересня 2022 о 11:31

Для осіб, яким не вистачає до страхового стажу декількох місяців, є можливість заключити договір про добровільну участь, яким передбачена одноразова сплата єдиного внеску за попередні періоди – Договір одноразової сплати, в яких вони не підлягали загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню на будь-який період, але не менше одного місяця.

Особи, які мають право на добровільну сплату єдиного внеску, беруть участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування протягом строку, визначеного в Договорі, але не менше одного року (крім договорів про одноразову сплату).

Змогою придбати страховий стаж для при значення пенсії з початку 2022 року скористались 334 мешканці Львівської області, які уклали договори про одноразову сплату у системі загальнообов’язкового державного пенсійного  страхування за попередні періоди та договори про добровільну участь у системі загально обов’язкового державного соціального страхування, в результаті забезпечено додатково надходження єдиного внеску на суму 4 млн. грн.