Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За поданням податківців зупинено виведення капіталу до країни агресора

опубліковано 22 вересня 2022 о 14:41

Управлінням запобігання фінансовим операціям, пов’язаним з легалізацією доходів, одеpжаниx злочинним шляхом ГУ ДПС у Львівській області за ініціативи Львівської обласної прокуратури в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні проведено аналітичне дослідження діяльності Товариства на предмет наявності ознак правопорушень, пов’язаних з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом та інших правопорушень при здійсненні фінансово-господарської діяльності.

Результати дослідження ГУ ДПС у Львівській області було передано у Львівську обласну прокуратуру. За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами легалізації майна, одержаного злочинним шляхом та службове підроблення (ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, посадові особи ТзОВ, до складу якого входить мережа готелів, за вказівкою бенефіціарного власника уклали ряд формальних договорів, з метою виведення коштів, здобутих злочинним шляхом, на підприємства нерезиденти, зареєстровані в Республіці Кіпр. А отриманий прибуток від діяльності готелів, зокрема у Львові, в подальшому спрямовувалась через банківські та фінансові установи в якості заробітної плати для російського власника. Таким чином, податки сплачувалися до державного бюджету РФ, фінансуючи війну в Україні. 

Проведеним дослідженням встановлено, що Товариство, до складу якого входить мережа готелів та бенефіціарним власником якого є громадянин російської федерації, впродовж 2021-2022 років проводило фінансові операції, які мають сумнівний характер і ймовірно спрямовані на виведення коштів, здобутих злочинним шляхом, за кордон.

За матеріалами кримінального провадження суд задовольнив клопотання прокурорів обласної прокуратури про накладення арешту на частку корпоративних прав підприємства вартістю понад 15,5 млн.грн. (що становить майже 80% статутного капіталу) а також на об’єкти нерухомості. Загальна сума арештованого майна становить понад 55 млн.гривень.