Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Застосування реєстраторів розрахункових операцій при пересувній торгівлі – роз’яснення податківців

опубліковано 29 вересня 2022 о 11:51

У Головному управлінні Державної податкової служби у Львівській області інформують, що фізичні особи – підприємці, які сплачують єдиний податок, мають право здійснювати розрахунки без застосування РРО при здійсненні роздрібної торгівлі на території села, селища товарами (крім підакцизних товарів).

Відтак  застосовують розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій при здійсненні роздрібної торгівлі через засоби пересувної торгівельної мережі (автомагазини, авторозвозки, автоцистерни, цистерни, бочки, бідони, низькотемпературні лотки-прилавки, візки розноски, лотки, столики), якщо вони розташовані за межами стаціонарних приміщень. Окрім того, граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій не повинен перевищувати:

для фізичних осіб - підприємців - платників єдиного податку другої - четвертої групи на території сіл – до досягнення 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового року, на один структурний (відокремлений) підрозділ;

для всіх без виключення суб’єкти господарювання на будь-якій території – 500 тис. грн на один суб’єкт господарської діяльності.

Також, як наголошують у ДПС, платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку.