Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рада бізнес-омбудсмена вітає впровадження податкової комунікаційної платформи

опубліковано 14 жовтня 2022 о 10:10

Нещодавно Рада бізнес-омбудсмена звернулася на комунікаційну платформу ГУ ДПС у Львівській області.

Рада бізнес-омбудсмена висловила підтримку запуску комунікаційної платформи податковими органами, зазначила, що це сприяє оперативному вирішенню проблем, з якими у нинішніх складних умовах зіштовхується бізнес.

Зокрема, у зверненні було прохання до ГУ ДПС у Львівській області організувати онлайн – зустріч фахівців податкової служби, представників ряду бізнес-структур та Ради бізнес – омбудсмена.

Начальник управління інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Львівській області Олена Глеба подякувала присутнім на зустрічі за належну оцінку роботи органів ДПС з платниками податків, розповіла про роботу платформи та бажання органів ДПС допомогти бізнесу з проблемними питаннями, адже  завдяки сплаченим ними податкам, їх донатам можна пришвидшити нашу перемогу над агресором.

На зустрічі було розглянуто два звернення до Ради бізнес-омбудсмена щодо неправомірного на думку платників податків блокування податкових накладних та одне звернення щодо затримки бюджетного відшкодування податку на додану вартість.

Податкова Львівщини на зустрічі була представлена заступником начальника ГУ ДПС у Львівській області Тарасом Іванишиним, начальником управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Іваном Меленчуком та заступником начальника управління-начальником відділу роботи з ризиками Олександром Харкевичем,  начальником відділу перевірок з питань відшкодування ПДВ управління податкового аудиту Ігорем Мочерадом.

Питання по відшкодуванню ПДВ було вирішено, оскільки на момент зустрічі платником податку було усунуто причину затримки, а саме уточнено раніше заявлені реквізити для проведення бюджетного відшкодування.

Більш тривалою дискусією було питання по розблокуванню податкових накладних.

В одному з випадків органом ДПС не враховано таблицю даних, оскільки виявлено невідповідність зазначених у ній даних видів діяльності наявним у платника засобів/факторів виробництва.

Інший СГ-виробник - платник ПДВ мав на меті з’ясувати з фахівцями ДПС причини систематичного блокування податкових накладних для подальшого їх усунення.

Учасники зустрічі дійшли висновку, що вона була продуктивною, та допоможе усім сторонам дискусії остаточно вирішити проблемні питання та унеможливити їх виникнення.