Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Найбільш запитувані послуги з якими найчастіше зверталися до Головного управління ДПС у Львівській області

опубліковано 20 жовтня 2022 о 13:07

Найбільш запитуваною послугою з якою найчастіше зверталися до Головного управління ДПС у Львівській області є видача картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, її кількість за 9 місяців 2022 року склала 63116.

Вагому частину в структурі наданих адміністративних послуг займає послуга з реєстрації платником єдиного податку. Слід зазначити, що в ГУ ДПС у Львівській області зареєстровано понад 45 тис суб’єктів господарювання платником єдиного податку, з них  ̶ майже 36 тис суб’єктів господарювання Львівщини, або понад 79 відс від загальної кількості зареєстрованих, та понад 9 тис суб’єктів господарювання інших областей України, або майже 21 відс від усіх зареєстрованих протягом цього періоду. Також видано понад 39 тис витягів з реєстру платників єдиного податку, зокрема,  для платників Львівщини майже 29 тис, платникам податків інших областей України  ̶  майже 11 тисяч, що становить відповідно  73 відс  та  27 відсотків.

За довідками про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, звернулось майже 8 тис платників, з яких, майже 6 тис платників Львівщини (майже 74 відс) та понад 2 тис – з інших областей (26 відс). Відмову в отриманні цієї послуги через наявність податкової заборгованості отримали 778 платників.

Значну кількість надано послуг, пов’язаних з реєстрацією РРО,  книг обліку РО/РК. Загалом надано понад 21 тис таких послуг, з них майже 17 тис (79 відс)  ̶  для платників Львівщини та понад 4 тис (21 відс) ‒ для платників податків інших областей України.

Питома вага адміністративних послуг, наданих платникам податків в електронному вигляді, становить понад 55 відс від загальної кількості наданих адміністративних послуг. Слід зазначити, що платники, які звернулись до нас за послугами з інших областей, у більшості (99,5 відс) скористалися саме електронним форматом.

Найчастіше платники податків користувалися електронною формою при отриманні довідки про відсутність заборгованості (83 відс від кількості виданих довідок), послуг з реєстрації РРО (95 відс), КОРО (89 відс), РК (97 відс), при поданні заяв на реєстрацію платником єдиного податку (94 відс).