Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великим платникам – про нюанси подання декларації екоподатку

опубліковано 20 жовтня 2022 о 14:22

Державна податкова служба інформує, що великі платники подають звітність з екоподатку за місцем перебування на податковому обліку у відповідному міжрегіональному ДПС по роботі з ВПП.

Відтак великі платники податків подають податкові декларації до контролюючого органу  та сплачують екологічний податок за утворення радіоактивних відходів та тимчасове зберігання радіоактивних відходів понад установлений особливими умовами ліцензії строк – за місцем перебування платника податку на податковому обліку у відповідному міжрегіональному ДПС по роботі з ВПП (Центральному, Східному, Західному. Південному, Північному).

Податкові декларації екологічного податку ВПП за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти, розміщення протягом звітного кварталу відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах подаються до відповідних Головних управлінь ДПС в областях, м. Києві, де розміщені такі об’єкти оподаткування. При цьому екологічний податок сплачується до бюджету територіальної громади, до якої відносяться об’єкти оподаткування.

 

Якщо великі платники податків подають за неосновним місцем обліку податкові декларації екологічного податку, то їм необхідно подати за основним місцем обліку відповідним міжрегіональним ДПС по роботі з ВПП копії таких декларацій протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) періоду.