Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків надають перевагу електронним сервісам ДПС

опубліковано 15 листопада 2022 о 14:23

У Головному управлінні ДПС у Львівській області повідомили, що впродовж січня – жовтня в електронній формі надано понад 55  відсотків від загальної кількості послуг. Це на 20 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року, коли ця цифра становила 34,4 відсотка.

Відтак платники податків найчастіше користувалися електронною формою при отриманні довідки про відсутність заборгованості (понад 83 відсотки від кількості виданих довідок), послуг з реєстрації РРО (понад 95 відсотків), КОРО (89 відсотків), РК (близько 97 відсотків), подання заяв на реєстрацію платником єдиного податку (близько 97 відсотків).

Податківці зазначають, що зростає кількість громадян, які користуються сервісом ДПС України «Електронний кабінет» для отримання інформації про суми виплачених доходів та утриманих податків. Про це свідчить зменшення на 36 відсотків порівняно з минулим роком кількості платників, які звертаються за цією послугою безпосередньо в ЦОП (Центри обслуговування платників). Якщо впродовж січня –жовтня 2021 року таких платників було 8660, то вже в січні –жовтні 2022 року їх кількість зменшилася до 5788 платників.

Окрім того, ГУ ДПС області продовжує роботу з популяризації сервісу «InfoTAX», який надає можливість отримувати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки документів, строки подання звітності та сплати податків тощо.

Згідно зі зведеними звітними даними ДПІ, станом на 01.11.2022 у Львівській області до сервісу «InfoTAX» вже підключено понад 8 тисяч користувачів.