Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи потрібно коригувати фінансовий результат до оподаткування на суму коштів (вартість товарів), перерахованих (переданих) неприбутковим установам, які не утримуються за рахунок коштів держбюджету, для потреб забезпечення оборони держави?

опубліковано 16 листопада 2022 о 10:53

Зважаючи на вимоги п.п. 69.6 п. 69 підр. 10 р. XX «Перехідні положення» ПКУ проведення коригувань фінансового результату до оподаткування відповідно до п.п. 140.5.9п. 140.5ст. 140 ПКУ поширюються на операції з добровільного передання активів неприбутковим організаціям, внесеним до Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі – Реєстр) на дату такого перерахування коштів, передачі товарів, які не утримуються за рахунок коштів державного бюджету, крім закладів охорони здоров’я державної та комунальної власності, для потреб забезпечення оборони держави.

Але вимоги п.п. 69.6 п. 69 підр. 10 р. XX «Перехідні положення» ПКУ поширюються на операції з надання гуманітарної допомоги з дотриманням вимог законодавства України про гуманітарну допомогу у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України неприбутковим організаціям, внесеним до Реєстру на дату надання такої допомоги у тому числі, які не утримуються за рахунок коштів державного бюджету.

Тому коригування, встановлені п.п. 140.5.9 п. 140.5 ст.140 ПКУ, не проводяться щодо сум наданої платником податку на прибуток гуманітарної допомоги з дотриманням вимог законодавства України про гуманітарну допомогу у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України будь-яким неприбутковим організаціям (включаючи тих, що не утримуються за рахунок коштів з держбюджету), що перебувають у Реєстрі на дату її надання та які є отримувачами (набувачами) гуманітарної допомоги згідно з вимогами Закону №1192, за умови, що зазначена допомога використана для забезпечення потреб оборони держави у зв’язку з російською військовою агресією.