Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Отримувати адмінпослуги зручно, використовуючи електронні сервіси ДПС

опубліковано 24 січня 2023 о 10:48

Адміністративні послуги платникам податків надаються у Центрах обслуговування платників.

На Львівщині функціонує 24 таких Центрів. В них платникам податків надаються інформаційні, консультаційні та адміністративні послуги, здійснюється приймання звітності та вхідної кореспонденції.

В умовах запровадженого воєнного стану центри обслуговування платників Львівщини здійснюють сервісне обслуговування платників податків з інших областей України, тобто незалежно від місця податкового обліку.

Забезпечення платників податків якісними податковими послугами досягається також за допомогою процесів цифровізації послуг, коли суб’єкти господарювання мають змогу спілкуватися з органами податкової служби за допомогою електронних сервісів, зокрема Електронного кабінету та сервісу «InfoTАХ», без відвідування ЦОП. Їх запроваджено з метою забезпечення зручної взаємодії з платниками податків та надання якісних послуг у стислі терміни.

Електронні сервіси працюють постійно (24 години на дату кожного календарного дня), крім часу, необхідного для його технічного обслуговування.

Протягом 2022 року платники податків в спілкуванні з податковою службою стали активніше використовувати цифрові комунікації саме при отриманні адміністративних послуг. Із 266025  платників, котрі отримували адміністративні послуги, електронним форматом скористалось 146 637 платників або 55 відсотків.

Найбільш запитуваною послугою є видача картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, яка в структурі наданих адмінпослуг у 2022 році склала 80 119.

Вагому частину в структурі наданих адміністративних послуг займає послуга з реєстрації платником єдиного податку -  зареєстровано 57 917 суб’єктів господарювання платником єдиного податку. Також видано 50 473 витяги з реєстру платників єдиного податку.

За довідками про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, звернулось 9939 платників податків. Відмову в отриманні цієї послуги через наявність податкової заборгованості отримали 1 100 платників.

Крім того, платникам податків надано 31 705 послуг, пов’язаних з реєстрацією реєстраторів розрахункових операцій, книг обліку розрахункових операцій, розрахункових книжок.

Шановні платники податків, з переліком адміністративних послуг, що надаються Головним управлінням ДПС у Львівській області та інформаційними картками адміністративних послуг, можна ознайомитись на субсайті Територіальних органів ДПС у Львівській області» у розділі «Адміністративні послуги» (lv.tax.gov.ua).

Для інформаційної підтримки та допомоги платникам щодо стану обробки податкової звітності, реєстрації податкових накладних та функціонування електронних сервісів функціонує Контакт-центр ДПС, в який можна звернутися за номером тел. 0 800 501 007 зі стаціонарного телефону безкоштовно.

Разом з тим у кожному регіоні України працюють «гарячі лінії», за якими надаються консультації платникам податків.

Усю необхідну інформацію можна знайти на головній сторінці вебпорталу Державної податкової служби України за посиланням https://tax.gov.ua/.