Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги найзручніше отримувати через електронні сервіси

опубліковано 20 лютого 2023 о 08:53

Головне управління ДПС у Львівській області інформує, що серед основних цілей податкової служби є створення комфортних умов для ведення бізнесу, надання зручних та доступних сервісів для платників податків.

Забезпечення платників податків якісними податковими послугами досягається за допомогою процесів цифровізації послуг, коли суб’єкти господарювання мають змогу спілкуватися з органами податкової служби за допомогою електронних сервісів, зокрема Електронного кабінету та сервісу «InfoTАХ», без відвідування ЦОП. Їх запроваджено з метою забезпечення зручної взаємодії з платниками податків та надання якісних послуг у стислі терміни.

З початку 2023 року фахівці центрів обслуговування платників ГУ ДПС у Львівській області надали 19 463 адміністративних послуг, електронним форматом скористалось 10 359 платників, або 53,2%.

Найбільш запитуваною послугою є видача картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, яка в структурі наданих адмінпослуг у 2022 році склала 6 282. 

Вагому частину в структурі наданих адміністративних послуг займає послуга з реєстрації платником єдиного податку -  зареєстровано 3 808 суб’єктів господарювання платником єдиного податку. Також видано 3 982 витяги з реєстру платників єдиного податку.

За довідками про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, звернулось 526 платників податків. Відмову в отриманні цієї послуги через наявність податкової заборгованості отримали 88 платників.

Крім того, платникам податків надано 2 006 послуг, пов’язаних з реєстрацією РРО, книг обліку РО, розрахункових книжок.

Звертаємо увагу, що ЦОП працює за принципом оперативного та якісного обслуговування представників бізнесу та громадян. Тут видаються довідки, приймається звітність від суб’єктів господарювання, забезпечується швидкий доступ до інформації.

В умовах запровадженого воєнного стану ЦОПи Львівщини здійснюють сервісне обслуговування платників податків з інших областей України, тобто незалежно від місця податкового обліку. 

З переліком адміністративних послуг, що надаються ГУ ДПС у Львівській області та інформаційними картками адміністративних послуг, можна ознайомитись на субсайті Територіальних органів ДПС у Львівській області» у розділі «Адміністративні послуги» (lv.tax.gov.ua).