Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Листування через Електронний кабінет

опубліковано 22 лютого 2023 о 08:53

Головне управління ДПС у Львівській області інформує, що на сьогодні актуальним є листування платників податків через Електронний кабінет. Цей спосіб отримання кореспонденції платниками податків є особливо актуальний в умовах воєнного стану, що надає можливість економити кошти як платників податків так і держави на поштовий зв’язок, прискорює отримання кореспонденції та відповідей тощо.

Для переходу на електронну форму листування платник податків подає заяву про бажання отримувати документи через електронний кабінет (J/F 1391602).

Станом на 15.02.2023 –3134 платники податків Львівщини (2609 фізичних осіб-підприємців та 525 юридичних осіб) подали заяви про бажання отримувати документи через електронний кабінет.

Електронний кабінет забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов'язків, визначених цим Кодексом та іншими законами, зокрема:

‒ отримання платниками податків копій наказів про проведення перевірок, повідомлень про проведення перевірок, актів (довідок) перевірок, відповідних запитів та інших документів, складених у зв'язку з проведенням та за результатами перевірок і звірок, передбачених цим Кодексом, а також у зв'язку з розглядом заперечень платників податків до результатів перевірок та/або пояснень платника податків;

‒ отримання будь-якого документа, що стосується такого платника податків та має бути виданий йому контролюючим органом згідно із законодавством України.