Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні проблеми ведення бізнесу в умовах воєнного стану обговорили на засіданні Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Львівській області

опубліковано 23 лютого 2023 о 16:40

Сьогодні відбулося засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Львівській області.

У засіданні взяли участь в.о. начальника Головного управління ДПС у Львівській області Андрій Флис, начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Львівській області Іван Меленчук, заступник начальника управління - начальник відділу роботи з ризиками управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Львівській області Олександр Харкевич, начальник управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Львівській області Олена Глеба, члени Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Львівській області, депутати Львівщини Андрій Дячишин та Володимир Костик, представник «Львівської екологічної варти» Віктор Горбач. 

Із вступним словом виступив в. о. начальника ГУ ДПС у Львівській області Андрій Флис, який подякував підприємцям Львівщини та представникам бізнес-середовища, релокованого з інших областей України, за те, що вони у цей складний час сплачують податки і поповнюють державний та місцевий бюджети. Також Андрій Флис повідомив, що понад 30 працівників ДПС Львівщини проходять службу у лавах ЗСУ і боронять Україну. Далі керівник ГУ ДПС області поінформував присутніх про роботу податкової служби за 12 місяців 2022 року, зупинившись на надходженнях податків до державного та місцевих бюджетів, які адмініструє податкова Львівщини.  

З відповідним зверненням щодо подовжених строків реєстрації податкових накладних (Закон України від 21.01.2023 № 2876-ІХ) виступив  представник Громадської ради Олесь Блотнер. 

Далі розмова пройшла у формі діалогу, запитань та відповідей. Відбувся обмін думками щодо питання реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, розмірів штрафних санкцій за порушення строків їх реєстрації та терміну приймання електронних документів; нарахування і сплати місцевих податків та зборів; реєстрації організацій, які займаються волонтерською діяльністю тощо.