Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання електронної звітності платниками Львівщини

опубліковано 24 лютого 2023 о 08:47

Головне управління ДПС у Львівській області інформує, що одним із пріоритетних напрямів роботи ДПС в умовах воєнного стану залишається розвиток онлайн-сервісів для задоволення потреб платників та забезпечення електронної взаємодії з органами ДПС. 

Податкова активно працює над трансформацією та спрощенням процедур адміністрування податків, автоматизації процесів обліку та контролю, що дозволяє просто і комфортно отримувати електронні послуги, легко і зручно сплачувати податки. 

Взаємодія з органами ДПС здійснюється за допомогою Електронного кабінету, де платники мають змогу подати звітність, сплатити податки, отримати доступ до необхідної інформації, звернутись до органів ДПС за допомогою листування тощо.

Актуальною протягом останніх років є взаємодія податкової служби області з платниками податків через електронний документообіг. Відповідно зростає частка подання платниками податків звітності в електронному вигляді. 

Так, станом на 01.02.2023 року частка декларацій, що подані в електронному вигляді юридичними особами складає 99,1% та фізичними особами – 98,79% в загальній кількості поданих податкових декларацій (станом на 01.01.2023року – 98,70% та 97,05%).