Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам податків Львівщини - про використання електронних сервісів

опубліковано 08 березня 2023 о 16:11

ГУ Д ПС у Львівській області наголошує, що в умовах воєнного стану платникам податків зручніше, оперативніше комунікувати з податковими органами за допомогою електронних сервісів Електронного кабінету.

Так, нещодавно начальник Пустомитівської ДПІ Роман Сас під час засідання «круглого столу» розповів підприємцям району про Електронний кабінет, який є найбільш популярним сервісом ДПС. Він є захищеним, персоналізованим та безпечним електронним сервісом , який максимально спрощує взаємодію з представниками податкової служби, скорочує час на оформлення та подання податкової звітності, зберігаючи час для бізнесу тощо. 

В Перемишлянській ДПІ проведено практикум для платників, під час якого продемонстровано, як саме проходить процес подання декларації, формування та надсилання електронного листа до податкових органів, за допомогою яких програм формуються, підписуються та відправляється податкова звітність. Зазначено про важливість на необхідність застосування електронного цифрового підпису.

Під час тренінгу з громадянами фахівці Червоноградської, Бориславської та Трускавецької ДПІ наголосили, що в Електронний кабінет у режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т.ч. для використання права на податкову знижку. При складанні декларації в Електронному кабінеті здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна. 

Фахові роз’яснення, консультації щодо використання електронних сервісів ДПС платники податків також отримали під час проведених сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія» в Городоцькій, Мостиській та Дрогобицькій ДПІ.