Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікаційна податкова платформа ГУ ДПС у Львівській області – це майданчик для оперативної та якісної комунікації з громадськістю та бізнес спільнотою Львівщини

опубліковано 15 березня 2023 о 14:43

Метою роботи платформи та її комунікаторів є допомога бізнесу, інститутам  громадянського суспільства, громадянам у вирішенні проблемних питань пов’язаних із оподаткуванням.

Так, з початку 2023 року на електронну скриньку комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Львівській області звернулося 60 представників бізнесу та громадськості. 

Із загальної кількості отриманих запитів 20 стосувалися питань податку на доходи фізичних осіб, військового збору, єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування, єдиного податку, 15 – блокування податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН, подання таблиці даних платника ПДВ, 9 – використання електронних сервісів ДПС, робота Львівського ЦОП,  7 – оподаткування юридичних осіб, 5 – податкового боргу та 4 – інші питання, що стосувалися податкового законодавства.

Адреса електронної скриньки комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Львівській області lv.ikc@tax.gov.ua.

 
Упродовж 2023 року фахівцями Головного управління ДПС у Львівській області постійно здійснюється моніторинг роботи телефонної «гарячої лінії». 
Відповіді на проблемні питання узагальнюються спеціалістами відповідних структурних підрозділів та в подальшому висвітлюються на субсайті Головного управління ДПС у Львівській області, офіційній сторінці Головного управління ДПС у Львівській області у соціальній мережі Фейсбук. 

Найчастіші питання, що надходять на «гарячу лінію» від платників податків стосуються особливостей декларування доходів громадян, оподаткування податком на прибуток, зокрема, щодо благодійної та гуманітарної допомоги під час дії воєнного стану в Україні, ПДВ, зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, акцизного податку, плати за землю, провадження волонтерської діяльності у період воєнного стану, неприбуткових організацій, справляння екологічного податку суб’єктами господарювання, які використовують електрогенератори,  застосування РРО/ПРРО тощо.

Телефони «гарячої лінії» ГУ ДПС у Львівській області розміщені на усіх інформаційних ресурсах податкової служби.