Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» консультує з актуальних питань податкового законодавства

опубліковано 17 березня 2023 о 08:58

Платники податків Львівської області завжди мають можливість отримати фахові роз’яснення новацій чинного законодавства за допомогою тематичних сенсів телефонного зв’язку «гаряча лінія».

Так, нещодавно в Бродівській ДПІ проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо оподаткування доходів громадян та основних змін у податковому законодавстві. На запитання платників відповідала начальниця інспекції Ганна Богуцька. Роз’яснення також стосувалися особливостей користування сервісом Електронний кабінет, подання декларацій про майновий стан і доходи, отримання податкової знижки, інше.

Начальник Дрогобицької ДПІ Руслан Корж відповідав на запитання громадян щодо граничних строків подання декларації про майновий стан і доходи, основних випадків подання Декларації, визначення податкового зобов’язання, граничних строків сплати та податкової знижки за окремими видами витрат тощо.

 

У Кам’янка-Бузькій ДПІ з додзвонювачами спілкувалася заступник начальника Оксана Солонинка. Найбільша кількість питань стосувалися декларування доходів, отриманих у 2022 році, і також порядку визначення та розрахунку мінімального податкового зобов’язання (МПЗ) для суб’єктів господарювання  та фізичних осіб, оскільки у 2023 році власники або користувачі земельних ділянок вперше сплачуватимуть МПЗ за свої  земельні ділянки (паї) сільськогосподарського призначення. 

 

Під час «гарячої лінії» на запитання громадян  Мостищини відповідав начальник Мостиської ДПІ Василь Дутко. Посадовець, зокрема, надав роз’яснення за якою формою подавати довідку про доходи для отримання податкової знижки. Наголосив, що платник податку зобов’язаний пред’являти документи і відомості, пов’язані з виникненням права на отримання податкової знижки, та підтверджувати необхідними документами достовірність відомостей, зазначених у податковій декларації.

 

Учасник телефонного зв’язку в Яворівської ДПІ керівник Петро Шот роз’яснив громадянам основні підстави для подання податкової декларації про майновий стан і доходи, граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік та щодо права на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Акцентував увагу, що громадяни, які отримували іноземні доходи та знаходяться за кордоном, можуть надіслати декларацію поштою або в електронній формі. Подати декларацію в електронній формі можна, скориставшись приватною частиною Електронного кабінету. 

На всі запитання під час сеансів телефонного зв’язку «гарячих ліній» платники податків отримали вичерпні відповіді та роз’яснення в межах чинного законодавства.