Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як скласти декларацію, що визначає податок на прибуток у вигляді мінімального податкового зобов’язання

опубліковано 20 березня 2023 о 09:30

Головне управління ДПС у Львівській області нагадує, що платники податку на прибуток, які є власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (у тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, зобов’язані визначати у складі податку на прибуток податок у вигляді мінімального податкового зобов’язання – позитивне значення різниці між сумою загального мінімального податкового зобов’язання та загальною сумою сплачених податків, зборів, платежів та витрат на оренду земельних ділянок.
Розрахунок загального мінімального податкового зобов’язання вперше здійснюється за результатами звітного (податкового) 2022 року.
На сайті ДПС України розміщено Рекомендації щодо складання декларації платником податку, що визначає податок на прибуток у вигляді мінімального податкового зобов’язання.  
Зауважимо, що розрахунок загального мінімального податкового зобов’язання здійснюється у додатку МПЗ до декларації за звітний (податковий) рік та подається у складі річної Декларації, навіть якщо базовим звітним періодом для платника податку є квартал.